Drobečková navigace

Úvod > Ze života školy > VYHODNOCENÍ LVK  7. AB

VYHODNOCENÍ LVK  7. AB



Datum konání:
8.3.2020
Datum ukončení:
13.3.2020

VYHODNOCENÍ LVK  7.AB

Termín: 8.-13. 3. 2020
Místo: Deštné  v Orlických horách
Pedagogický dozor: Mgr. Vodáček Jiří, Mgr. Kún Pavel, Mgr. Mynářová Michaela, Mgr. Haneflová Kristýna, Bc. Namnyak Alina

Letošní rok jsme jeli opět do kraje Rampušáka, do Deštného v Orlických horách. V neděli kolem půl desáté začala akce nakládáním bagáže, lyží do velkého autobusu s károu. Nakonec jsme odjeli všichni – tedy 50 žáků sedmých ročníků a 5 pedagogů. Asi v 10,00 jsme vyrazili směr Humpolec- H.Brod – H.Králové – Dobruška a Deštné, kam jsme dorazili po půl druhé. Vzhledem k počasí v posledních dnech jsme tušili, že sněhu bude málo, ale na sjezdovkách ještě něco zbylo.

Po přesunu věcí jsme se ubytovali v chatě Alba. Poté jsme se šli podívat k lyžařskému areálu, abychom zhodnotili stav a koupili skipasy. Po večeři následovalo poučení a také přednáška o  bezpečnosti na svahu.

Hned v pondělí jsme se přesunuli ke sjezdovkám, kde započal výcvik. Čtvrté a třetí družstvo zůstalo na svahu mimo sjezdovky, kde žáci pilovali základy lyžování. Ostatní družstva to zvládala lépe, a tak se poměřovala hlavně s modrou a červenou sjezdovkou.

V úterý se pokazilo počasí, lehce mrholilo. Během dne se však všichni dostali na sjezdovku (i když 4. družstvo přijelo o hodinku déle). Chváleni byli všichni, protože zvládli těžké podmínky jarního lyžování. Metodické procvičování techniky jsme sice omezili, kvůli náročným podmínkám i relativně plným sjezdovkám. Večer po krátkém shrnutí FIS pravidel, jsme měli nakonec ,,narychlo“ ještě přednášku p. Pochobradského z HS Deštné, který nám přiblížil praxi záchranáře.

Třetí den byl dopoledne výcvik v nedohlednu, po doslova promoklé noci jsme nejdříve chtěli začít ráno, pak jsme nástup posunuli a nakonec jsme měli volno a šli kvůli trvajícím srážkám až odpoledne. Nakonec to byla dobrá volba, skoro prázdné sjezdovky a slušný terén znamenal pro většinu vzpruhu! Metodicky jsme se posunuli všichni,  hlavně 3. a 4. družstvo začínalo jezdit s větší jistotou.

Ve čtvrtek se již lyžovalo na dosti omezeném prostoru a na blátě, ale i tak musím všechna družstva pochválit za výdrž, i když motivace byla díky počasí menší. Víceméně jsme upevňovali techniku jízdy. Události kolem koronaviru a zavření škol i další omezení urychlila naše rozhodnutí v pátek výuku na svahu zrušit. Navíc se odpoledne zranila po srážce s naším žákem Alina Namynak, a to jakoby naznačilo, že kvůli bezpečnosti a počasí to bylo správné rozhodnutí. Večer jsme vyhodnotili kurz. Každé družstvo dostalo malé odměny a ,,talenti“ jednotlivých týmu ještě  něco navíc. Také minisoutěž úklidu pokojů dospěla do cíle.

Celý kurz můžeme hodnotit pozitivně, až na 2 malá poškození majetku, která byla spíše neúmyslná. Výhrady k hlučnosti byly zejména v době odpočinu, ale večerka byla vcelku dodržována. Spolupráci i kooperaci obou kolektivů hodnotím pozitivně.

Prostředí hotelu bylo velmi útulné a příjemné. Celý týden se o nás profesionálně  starali a výborně vařili. Plná penze začínala večeří a pokračovala snídaní formou švédských stolů, obědem. Pitný režim byl samozřejmostí. Po výcviku probíhalo každodenní hodnocení a také přenášky na dané téma. Následoval odpočinek nebo společenské hry, občas zpestřený  filmem.

Kromě vážnějšího zranění kolene kolegyně Aliny Namnyak, drobného naražení kolene, nemoci, 2 drobným úrazům se naštěstí žákům úrazy vyhnuly, což i přes těžké podmínky lze považovat za dobré.

Už nám zbýval pouze páteční úklid, rozloučení a cesta domů, kam jsme dorazili kolem půl páté.
Takže SKOL  !

Žáci hodnotí kurz většinou kladně, proto věříme, že se jim tam líbilo. Děkujeme.

Vodáček Jiří, vedoucí kurzu

V J.Hradci 16.3.2020

 lyžařský kurz lyžařský kurz lyžařský kurz

 lyžařský kurz lyžařský kurz lyžařský kurz